משקה גת

מתכונים להכנת מיץ גת | חליטת תה מעלי גת מתכון | חליטות גת | תה גת | מיץ גת | שתית גת

תחילה, רכשו אצלנו את מיטב עלי הגת שאנחנו מגדלים: גת חבשי, גת אדום, גת , עליי בייבי גת.
לאחר שהצטיידתם בגת איכותי אתם מוכנים להתחיל בהכנת מיץ גת. (חליטת גת – מיץ גת חבשי )

חליטת גת

-התמונה להמחשה בלבד-

מתכון א' – חליטת גת

מרכיבים:

  • עלי גת
  • מומלץ: תמצית

אופן ההכנה:

  1. לחתוך את העלים מהגבעול לגודל בינוני
  2. לשים בסיר עם מים רותחים
  3. הוסיפו תמצית, עדיפות למיץ תפוחים או לימונים
  4. להנמיך את הלהבה לאש קטנה
  5. המתינו שעה-שעתיים
  6. שתו לרוויה

מתכון ב' – מיץ גת (בלנדר)

מרכיבים:

  • עלי גת
  • קרח
  • מיץ לימון
  • מים

אופן הכנה:

  • לחתוך את העלים מהגבול ולהכניסם לבלנדר
  • הוסיפו מים עד לגובה העלים
  • הוסיפו קרח ומיץ לימון
  • הפעילו את הבלנדר כדקה
  • מיזגו את המשקה לכוס
  • שתו לרוויה

מתכון ג'- הכנת מיץ גת מתכון ירוק

מרכיבים:

  • 200-250 גרם של עלי לפי בחירתכם
  • בלנדר
  • נפה / בד משי / מסננת דקה
  • חומר להמתקה
  • מים
  • סיר ריק
  • כלי לסחיטה סופית – ניתן לעשות זאת ידנית, באמצעות חיתול או מכונה לכבישה קרה.

אופן ההכנה:

  1. לשטוף ולנקות את העלים והענפים שלא יהיו עליהם לכלוכים או שלל מזיקים
  2. להפריד את העלים \ הענפים הרכים מן הענפים הקשים ולהכניס לתוך הבלנדר
  3. להוסיף מים בכמות עד לכיסוי העלים. ניתן להוסיף יותר או פחות מים, בין ליטר לליטר וחצי, תלוי ברמת הריכוז שאתם מעדיפים את המיץ
  4. להפעיל את הבלנדר למס' דקות
  5. לאחר שהעיסה מרוסקת היטב יש לסנן את המיץ מהעיסה וניתן לעשות זאת בשתי דרכים:
  • לשים את הנפה על סיר ריק ולשפוך לתוכה הנוזל, את השאריות יש לסנן באופן ידני או דרך חיתול בד או מכונה לסחיטה או כבישה קרה
  • לוותר לגמרי על הנפה ולהכניס את כל העיסה לתוך בד משי ולמעוך אותו כדי לסנן את כל הנוזלים מהעיסה
  1. ניתן להוסיף נוזלים מתוקים להמתקת המשקה
  2. להכניס את הנוזל לבקבוק ואותו לקריר
  3. שתו לרוויה.

 

Comments are closed.