המדריך המלא לאופן השימוש בגת

השימוש בגת – איך עושים את זה נכון? הגת הינו צמח שגדל בכל רחבי תימן, על מה שנראה כל סנטימטר רבוע של אדמה, בין אם בעמקים או על ההר • כאשר העלים של הצמח הם טריים, הלעיסה שלהם מביאה למצב של פעילות והתרגשות מוגברת עם אפשרות של אופוריה • שימוש בגת הינו ממריץ טבעי בזכות האמפטמין שנמצא בצמח והשפעתו דומה לקפאין מאוד חזק • איך משתמשים בגת? כל המידע במאמר הבא

השימוש בגת נעשה בדרכים רבות. תוך כדי הליכה, ישיבה, דיבור, נסיעה, ואף עבודה אפשר למצוא בתימן אנשים לועסים ושותים גת. צמח הגת הינו צמח שנשמר בסודי סודות כבר מאות שנים על ידי התימנים וגם לאחר עלייתם  ארצה סגולות הצמח לא היו נחלת הכלל ורק לפני 10-15 שנים הוא הישראלים החלו להתוודע אליו. אשר על כן, עלי גת למכירה נעשו מוצר מבוקש ביותר בישראל.

השימוש בגת היום ובעבר
השימוש בגת היום ובעבר

השימוש בגת – יתרונותיו הרבים (גת חבשי תופעות לוואי):

  • מניעת דיכאון
  • מניעת סכרת
  • הקלה בכאבי גב
  • הקלה על אסתמה
  • עזרה בבעיות השמנה
  • עזרה במחסור בוויטמינים
  • הקלה בעיות ומחלות עיכול
  • מניעת תחושת עייפות
  • סיוע בריכוז
  • טיפול בהנגאובר
  • הגברת היצר המיני
  • שיפור הפוריות הגברית וחיזוק הזרע
  • מניעת אלרגיות וקדחת השחת
  • הקלה על צינון ושפעת
  • מניעת ליחות

בגת ניתן להשתמש במספר דרכים:

  1. שתייה
  2. לעיסה
  3. עישון

השימוש בגת בעבר

בעבר, מנהג הצריכה היחיד של הגת היה בצורה של לעיסה, כמו שלועסים צמחים ממריצים אחרים כמו קפה, עלי הקוקה בדרום אמריקה או תה, כאשר בשנים האחרונות התפתחה לה תרבות ענפה של הכנת מיץ מהגת, ובכלל התעשייה הענפה של מיץ הגת הינו תחילתו של משקה האנרגיה החדש העדיף בהרבה על משקאות אנרגיה עתירי כימיקלים וסוכר.

השימוש בגת: לעיסת גת  

את העלים יש ללעוס במשך זמן רב עד שיהפכו לעיסה.  במשך תהליך הלעיסה יש למצוץ את הנוזלים שיוצאים מן העלים המעורבבים עם הרוק. לאחר מכן יש להמשיך בלעיסה עד שהעלים הופכים לעיסה דקה במיוחד ועיסה זו אפשר לבלוע בחלקים או פשוט לירוק החוצה . חשוב לזכור שבליעת העיסה, בעיקר בכמויות גדולות יכולה להשפיע על מערכת העיגול ולגרום לעצירות זמנית אך מצד שני הסיבים התזונתיים שיש בעלים הירוקים מסייעים לניקיון של המעי.

הטעם של הגת הוא טעם נרכש ועם הזמן לומדים לאהוב את הטעם של עלי הגת  ואף לזהות את איכות הגת בעזרת הטעם, אך עד אז צריך להסתגל לטעם המר של העלים ואפשר להעבירו באמצעות שתייה או אכילה של משהו מתוק.

מומלץ לשתות הרבה מים תוך כדי הלעיסה על מנת להחזיר לגוף את הנוזלים, בעיקר לאלו שבולעים את העלים, כיוון שהחומר הממריץ בתוך עלי הגת מייבש את הגוף.

החומרים הממריצים שנמצאים בתוך עלי הגת יכולים לגרום לעלייה בחום הגוף והגברת קצב הלב ולחץ הדם אצל אנשים מסוימים ולכן רצוי לא לעסוק בפעילות גופנית בזמן הלעיסה.

השימוש בגת: עישון הגת

שיטה זו פחות מקובלת והשימוש בה מועט.

חשוב לזכור לגת אין תופעות לוואי משמעותיות ביום שלאחר הלעיסה, בניגוד לאלכוהול, למעט עייפות.  תיהנו, שתפו עם חברים ובואו להתנסות בצמח הגת.

מאמרים נוספים באותו הנושא

מגוון מאמרים שתרצו לקרוא

צריכים להירגע? איפה קונים גת – המדריך המלא

גת אביגדור מציגה: גת חבשי למכירה

כל מה שרציתם לדעת על גת: אתם שואלים וב"גת אביגדור" עונים!

הגת האתיופי: הכירו את הגת שהגיע לשכונה ושיגע מדינה שלמה

גת להזמנה: עלי גת איכותיים בהזמנה אישית

גת אביגדור: גת במחיר המשתלם בישראל

דילוג לתוכן