גת – ויאגרה טיבעית לחשק מיני והגברת האונות

לעיסת עלי הגת מקובלת מאוד בקרב יוצאי תימן, בעיקר במפגשים חברתיים בהם לועסים את עלי הגת המרירים על מנת ליהנות מהשפעתם על מצב הרוח. זקני העדה תמיד מפליגים בתשבחות על סגולותיו של צמח הגת ומייחסים לו תכונות חיוביות רבות כגון הגברת החשק המיני, כוח הגברא (אונות) ואפילו פוריות. אך האם אלו סתם מיתוסים שאולי נועדו להצדיק את לעיסת עלי הגת או האם מדובר בהשפעה אמתית ואף ניתן לומר שהגת הינו ויאגרה טבעית ?

לפני הכול חשוב שנבין מה בעצם יש באותם העלים הירוקים של צמח הגת. בצמח הגת נמצאים שני חומרים פעילים – קאתין וקאתינון. חומרים פעילים אלו הם בעצם אלקלואידים, קבוצה של תרכובות אורגניות על בסיס חנקני אותן ניתן למצוא בצמחים רבים. ישנם אלפי סוגים של תרכובות אלקלואידים וחלקן בוודאי מוכרים, למשל ניקוטין, אטרופין, סרטונין, קפאין ועוד רבים אחרים. התכונות המיוחסות לגת, או לפחות חלקן, נובעות ממרכיבים אלו. הקאתין והקאתינון נחקרו במעבדות והשפעתם מוכרת למדע, כלומר אין מדובר במיתוס אלא בחומרים בעלי השפעה של ממש ואף יכולים לשמש כויאגרה טבעית.

ויאגרה טיבעית
ויאגרה טיבעית

לחומרים הפעילים בגת יש מגוון השפעות ובניהן השפעה מוכחת על החשק המיני וכוח הגברא. בין התכונות המעניינות של החומרים הפעילים ניתן לציין שתי תכונות בולטות במיוחד: עוררות ואופוריה מה שיוצר ויאגרה טבעית.

עוררות – זהו מצב פיזיולוגי ופסיכולוגי של ערנות. במצב זה ישנה עלייה בקצב הלב ולחץ הדם היוצר מצב של דריכות חושית ומוכנות לביצוע פעולות. זוהי ההגדרה המדעית היבשה אך אם נסביר זאת במילים אחרות ניתן לומר שעוררות היא הבסיס לפעולות רבות בכללם רגשות ופעילות מינית.

אופוריה – לעיסת עלי גת יוצרת תחושת אופוריה קלה, תחושה הניתנת לתיאור כהנאה והתרגשות. אותה תחושת אופוריה ניתן לחוות במקרים של התרגשות רומנטית וזהו חלק טבעי ממחזור התגובה המינית של האדם.

השילוב של תחושת העוררות יחדיו עם תחושת האופוריה מביא עמו אותן תחושות המיניות המוכרות לנו ולכן מעלה את החשק המיני. באופן טבעי כאשר החשק המיני עולה ישנם תהליכים המתרחשים בגוף וכנראה שצמח הגת יוצר קודם כל את אותן תחושות אלו ומהן נובעת תחושת החשק המיני, תחושה המשפיעה על נשים וגברים כאחד.

גת ופריון

הטענות על השפעת הגת על הפוריות קיימות כבר מאות שנים אך בשנת 2004 הן נבדקו בצורה מדעית והנושא כוסה בכתבי עת מדעיים. קבוצת חוקרים בראשות לין פרייזר מקינגס קולג׳ בלונדון בדקה את השפעת החומרים הפעילים בגת על תאי הזרע והגיעה למסקנה שישנה סבירות גבוהה להשפעה חיובית על הפריון. המחקר נעשה ראשית כל על תאי זרע של עכברים ולאחר מכן על תאי זרע אדם. על פי תוצאות המחקר נראה כי החומרים הפעילים נותנים סוג של ״זריקת מרץ״ לתאי הזרע ומגדילים את הסיכוי שתאי  הזרע יגיעו להפרות את הביצית.

 

 

מאמרים נוספים באותו הנושא

מגוון מאמרים שתרצו לקרוא

צריכים להירגע? איפה קונים גת – המדריך המלא

גת אביגדור מציגה: גת חבשי למכירה

כל מה שרציתם לדעת על גת: אתם שואלים וב"גת אביגדור" עונים!

הגת האתיופי: הכירו את הגת שהגיע לשכונה ושיגע מדינה שלמה

גת להזמנה: עלי גת איכותיים בהזמנה אישית

גת אביגדור: גת במחיר המשתלם בישראל

שילוב תוספי מזון לדיאטה שלכם – על הגת כבר שמעתם?

דילוג לתוכן